НОВИНИ


Избори в чужбина: Още страни дадоха зелена светлина за вота на 4 април

2 3341 12.02.2021
Избори в чужбина: Още страни дадоха зелена светлина за вота на 4 април
БГНЕС

Още страни дадоха своето съгласие изборите новия състав на българския парламент да се проведат на тяхна територия. Организацията на вота в чужбина продължава. Днес от МВнР съобщих, че 35 избирателни секции ще бъдат разкрити във Великобритания.


Цифрата е значително по-малка от секциите, разкрити на изборите преди 4 години. Тогава те бяха 58. По-малкият брой секции се налага заради случването на Brexit и българското законодателство, според което секциите в държави, извън блока, могат да са до 35. 


Избори за български парламент ще могат да се проведат и в Коста Рика. В рамките на изборния ден е необходимо да бъдат спазвани противоепидемичните мерки, сред които максимално ограничаване на броя хора на едно място, използване на дезинфектиращ гел на алкохолна основа, носене на предпазни маски, редовна дезинфекция и почистване на използваните помещения, проветряване и спазване на физическа дистанция.


Съгласно изискванията на Министерството на здравеопазването на Коста Рика хора, проявяващи симптоми на COVID-19, не следва да бъдат допускани в изборните помещения.


В българското посолство ще гласуват сънародниците ни в Мексико. 


Вчера стана ясно, че разрешение за провеждането на избори са дали и в Словакия и Сърбия. 

 

Повече информация може да бъде намерена на сайта на външното ни министерство. Заявления за гласуване извън страната могат да се попълнят на следния адрес.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама