ПОЛИТИКА


Христо Проданов: Само БСП може да отстрани ГЕРБ от управлението

12 4611 14.02.2021
Христо Проданов: Само БСП може да отстрани ГЕРБ от управлението
Христо Проданов

”От социологическите прогнози на различните агенции могат да се направят два основни извода. Първо, че единствената партия, която може да отстрани ГЕРБ от управлението е БСП. Вторият основен извод е, че има вероятност част от малките партии, които се заявяват като опозиция на ГЕРБ, да не влязат в парламента.


Това може да доведе до ситуация, в която при подаден анти-ГЕРБ глас за някоя от малките партии, той да бъде преразпределен именно за ГЕРБ. Затова казваме, че единствените, които могат да отстранят ГЕРБ от управлението сме ние". Това каза зам.-председателят на Парламентарната група на "БСП за България" Христо Порданов пред NovaNews.


Депутатът коментира официалната статистика, която разкрива, че БСП има най-адекватната реакция на ситуацията чрез своите предложения за преодоляването й. Проданов посочи: "Ковид криза затвърди правотата на много от нашите политически искания и предложения“.


Социалистът даде примери: „Във връзка със задълбочаването на бедността и неравенствата в България, което е потвърдено и от един скорошен доклад на БНБ, предлагаме за младите семейства семейно подоходно облагане, така че на работещите млади хора с деца да им се приспада част от дължимия данък. За възрастните хора предлагаме не подаяние по 50 лв. на месец до изборите, а трайно увеличение на пенсиите чрез тяхното преизчисление“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама