НОВИНИ


Белият дом ревизира политиката си относно ”Северен поток 2”

5 3411 16.02.2021
Белият дом ревизира политиката си относно ”Северен поток 2”

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън прави оценка на политиката на Съединените щати по отношение на газопровода ”Северен поток 2” и е започнала разговори с Берлин за бъдещето на проекта, съобщи ”Уолстрийт джърнъл”, цитиран от БНР.


Белият дом, който все още не е приложил санкциите, разрешени от предишната администрация на Доналд Тръмп, е изправен пред краен срок да съобщи компаниите, които нарушават закона, като целта е да се спре проектът, посочва финансовото издание.

 

Говорител на Държавния департамент заяви пред "Уолстрийт джърнъл", че Вашингтон е наясно, че строителството на тръбопровода е възобновено и че "ще следи дейността по завършване или сертифициране на тръбопровода и ако такава дейност се осъществи, ще вземе решение относно приложимостта на санкциите".

 

Междувременно Русия потвърди отново плановете си да довърши оспорвания газопровод "Северен поток-2".


“Убедени сме, че ще го завършим независимо от деструктивните действия, които наблюдаваме от страна на Съединените американски щати, които естествено възпрепятства този проект”, каза по-рано днес руският вицепремиер и бивш министър на енергетиката Александър Новак в ефира на държавната телевизия.

 


По думите му германско-руският проект, който е на стойност милиарди долара, е изграден на 95 процента. В интерес на европейските държави и на европейските компании е проектът да продължи, каза още руският вицепремиер.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама