НОВИНИ


Членовете на СИК трябва да са ясни до 1 март, за да може да се ваксинират

1 2895 17.02.2021
Членовете на СИК трябва да са ясни до 1 март, за да може да се ваксинират

Членовете на Секционните избирателни комисии трябва да бъдат назначени най-късно до 1 март, а не както се предвиждаше първоначално в хронограмата на парламентарните избори - седмица по-късно. Причината за решението на ЦИК е да се осигури възможност на желаещите членове на СИК да получат две дози от ваксините срещу COVID-19.


Срокът за назначаване на членовете на секционните комисии се измества дни, след като здравният министър проф. Костадин Ангелов посочи, че те трябва да получат първата си доза на 5 март.


Броят на членовете на СИК, в това число председател, зам.-председател и секретар, е: до 7 членове, но не по-малко от 5 членове – за секции с до 500 избиратели и за СИК, обслужваща подвижна избирателна кутия за избиратели с трайни увреждания; до 9 членове, но не по-малко от 5 членове за секции с над 500 избиратели. 


Изтегля се и датата за провеждане на консултациите при кметовете на общини или на райони за формиране на съставите на секционните комисии. Вместо до 27 февруари, какъвто е срокът по хронограмата, те трябва да се проведат до 22 февруари. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама