НОВИНИ


Проф. Гигов: 1,2% са имунизираните у нас, край на проблемите с ваксините след февруари

13 3279 17.02.2021
Проф. Гигов: 1,2% са имунизираните у нас, край на проблемите с ваксините след февруари
БГНЕС

В момента 1,2% са ваксинираните в България. До края на февруари получаваме над 100 хиляди дози ваксини, което значи, че вече няма да има проблем с ваксините като ограничаване на броя на имунизираните.


Това съобщи ръководителят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов.

 

Като втори проблем той посочи фазовостта на ваксинирането:

 

"От първа до трета фаза имаше преливане. В работни дни има около 5000 ваксинирани, което никак не е малко", обясни проф. Гигов пред БНР.

 

Ръководителят на Националния ваксинационен щаб акцентира, че вече фазите се смесват и през съботните и неделните дни ще бъдат ваксинирани желаещи от други фази, защото в почивните дни не се явяват хората, заявили желание и могат да бъдат заменени.

 

"Личните лекари са основни фигури по отношение на ваксинирането на неговите пациенти. Ваксини са осигурени. Той прави списъци, организира реда и заявява ваксините, които РЗИ трябва да му предостави. Обсъждаме тази възможност", обясни проф. Гигов.

 

По думите му общопрактикуващите лекари в четвъртък ще получат по-голяма информация по кратката характеристика на ваксините, разработена от експертните съвети към министъра на здравеопазването.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама