НАРОДЕН ГЛАС


Петко Георгиев: Диагнозата на държавата ни е ”авторитарна клептокрация”, трета фаза на корупцията

18 16668 28.06.2021
Петко Георгиев: Диагнозата на държавата ни е ”авторитарна клептокрация”, трета фаза на корупцията
Петко Георгиев

Една от най-често използваните диагнози за нашата държава е ”авторитарна клептокрация”. Това е третата, последна фаза на корупцията. Хората, които са на власт в такава държава, трябва да се борят срещу това, защоо клептокрацията взима от това, които те самите могат да откраднат.


Това коментира пред 7/8 тв журналистът Петко Георгиев.

 

Затова лидерите на такива режими се налага да се борят срещу приятелите си, допълни той.

 

Стигнахме до тук, защото си има народопсихология. Българите търсят някой, който да им оправи положението. И така е поредица от избори. Хората, които ще решат и тези избори, с а хората, които са широката периферия на ГЕРБ, а преди това са гласували за царя, а преди това за СДС. Просто търсят някой, който да ги "оправи". Следващия месия, посочи той.

 

ГЕРБ дойде на власт след протестите срещу Орешарски. Надявам се, че избирателят е помъдрял. Предстои да видим до каква степен това е вярно, защото историята не се повтаря едно към едно. Но все още има една мечта да дойде някакъв честен човек, който да дойде да оправи проблемите на хората. Това е едно такова народняшко мислене, което клептокрацията чука на отворени врати, допълни той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама