АРТ ДЖУНГЛА


Конкурс по журналистика обяви ЕП

0 5231 14.03.2010
Конкурс по журналистика обяви ЕП

За трета поредна година Европейският парламент ще присъди своята Награда за журналистика.
Престижното отличие се връчва на журналисти, отразявали важни европейски въпроси или са допринесли за по-доброто разбиране на европейските институции и/или политиките на ЕС.



В конкурса за наградата на ЕП за журналистика могат да участват самостоятелни кандидати или екипи до 5 човека със статии или репортажи в следните категории: печатни медии, радио, телевизия и интернет. Изискването към тях е материалите да са публикувани или излъчени между 1 май 2009 г. и 31 март 2010 г. на един от официалните езици на Европейския съюз. Всички кандидати трябва да са граждани или жители на държава-членка на ЕС и да са регистрирани журналисти.

Конкурсната част ще протече на две етапа. Комисии по предварителен подбор във всяка една от 27-те държави членки ще определят национални победители във всяка категория. Те от своя страна ще бъдат оценени от комисия в Брюксел, състояща се от трима депутати от ЕП и шестима журналисти, които ще определят четиримата победители на ниво ЕС.

Победителят във всяка категория ще получи 5 000 евро. Наградата ще бъде връчена през октомври 2010 година.

Припомняме, че крайният срок за предоставяне на материали за участие в конкурса е 31 март 2010 г.

Формуляр за кандидатстване и правилата на конкурса можете да намерите на интернет страницата на наградата https://www.eppj.eu
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама