НОВИНИ


Проф. Маринов: Политическата кариера на Борисов е към близкия си край

13 4341 23.02.2021
Проф. Маринов: Политическата кариера на Борисов е към близкия си край

В една политическа кариера са важни резултатите, които засягат хората, а не тяхното медийно отразяване. Резултатите стават все по-плачевни за българското общество. Това сочи близкия край на политическата кариера на Борисов, според политолога проф. Александър Маринов.


„Когато стана министър-председател за първи път се ползваше с много високо одобрение, със силно положителен индекс на доверие. Някъде над 60 към 20, на моменти е стигал и до по-големи стойности. Сега ситуацията е точно обратната – 20% одобрение и доверие, 60% неодобрение. При това става дума за един процес, който не е толкова нов“, коментира той пред Агенция „Фокус“.

 

По думите му Борисов е в политиката не от 20, а от 15 години, тъй като позицията на главен секретар на МВР не е политическа.

 

„Вярно е, че той беше нетипичен главен секретар. Тоест, съсредоточаваше голям медиен интерес и превърна тази строго професионална позиция в нещо като шоубизнес. 15 години също е достатъчно като време. Според мен различните периоди от дейността му трябва да се анализират поотделно. Например, като кмет на София в двата му полумандата и след това като министър-председател. Могат да се анализират по много показатели тези години. Според мен най-ясната оценка се дава от общественото доверие и одобрение“, допълни проф. Маринов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама