НОВИНИ


Скандалът набъбва: ДБ оттегли доверието си от кмета на ”Красно село”

28 4624 24.02.2021
Скандалът набъбва: ДБ оттегли доверието си от кмета на ”Красно село”
Росина Станиславова БГНЕС

“Демократична България” оттегли доверието си от столичния кмет на район “Красно село” след завихрилия се скандал за злоупотреба с европари. Партията призовава за пълен одит на приложението на програмата за патронажна грижа на възрастни хора, болни от COVID-19 във всички райони, а резултатите да бъдат направени публични.


“Демократична България” реагира ден, след като скандала пламна в администрацията на район “Красно село”. ФрогНюз припомня, че той започна след като шефа на бюджетната комисия в общината Георги Георгиев от ГЕРБ поиска информация за изпълнението на програмата, след жалба на гражданин. Кметицата Росина Станиславова обаче отказа да я предостави и описа случващото се като партенка и опит за скандал чрез манипулация. 


Станиславова обаче призна и нещо друго - сама се провъзгласила за ръководител на проекта, който да получава допълнително заплащане по изпълнявана от районната администрация европейска програма. От “Демократична България” реагираха остро и го определиха като “морално недопустимо”. 


От партията дори призоваха Станиславова да възстанови взетите от нея средства, а след като тя не го е направила, ДБ реши да дари равнсостойна на тази сума на SOS Детски селища. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама