СВЯТ


Меркел: Твърде рано е да има ”преференциално” третиране на ваксинираните хора

2 3598 24.02.2021
Меркел: Твърде рано е да има ”преференциално” третиране на ваксинираните хора
БГНЕС

Твърде рано е да има ”преференциално” третиране на ваксинираните хора. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел заяви пред Frankfurter Allgemeine Zeitung.


"Докато броят на хората, които са ваксинирани, е толкова по-малък от тези, които чакат ваксинация, държавата не трябва да се отнася по различен начин към двете групи", отбеляза тя.

 

"Когато предложим ваксинацията на достатъчен брой хора и някои от тях изобщо не искат да бъдат ваксинирани, ще трябва да обмислим дали трябва да има отворен достъп в определени зони само за ваксинираните хора. Но ние все пак не сме достигнали до този етап", добави Меркел.

 

Канцлерът подчерта, че не трябва да се разглежда "преференциално" третиране на инокулираните, преди да бъде "недвусмислено" определено, че те не са заразни.

 

Ден по-рано германският държавен министър за Европа Михаел Рот заяви, че Европейският съюз трябва да преразгледа възможността за предоставяне на сертификати за ваксинация на хората, които са били ваксинирани срещу Covid-19, което да има даде по-голяма свобода за пътуване.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама