НОВИНИ


Ангелов: От март до юни очакваме 1 млн. дози ваксини от „Пфайзер“ и 480 хил. от „Модерна“

10 3652 26.02.2021
Ангелов: От март до юни очакваме 1 млн. дози ваксини от „Пфайзер“ и 480 хил. от „Модерна“

Очакваме 1 милион дози от „Пфайзер“ от март до юни, а 480 000 – също от март до юни от „Модерна“. Това каза пред журналисти здравният министър Костадин Ангелов.


Готови сме, каза Костадин Ангелов, и сме създали пълна организация с ваксинационните пунктове и РЗИ-тата да приемем всичко, което пристигне в страната, за да не спира процеса със зелените коридори и на ваксинацията.

Той успокои, че са осигурени достатъчен брой ваксини за втората доза на тези, които вече са ваксинирани, както и за секционните избирателни комисии, областни и общински администрации, за да бъдат те предпазени в навечерието на изборите.

 

Министър Ангелов каза още, че не приема политически спекулации по темата с ваксините и намеците за това, че имаме приоритетен договор с „АстраЗенека“. България няма приоритетни ваксини. Единственият  критерий е тяхната безопасност и ефективност, като допълни, че ако има такова решение на Европейската агенция по лекарства сме готови да внесем и от руските ваксини за коронавирус, но това може да стане само след разрешение за употреба. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама