НОВИНИ


Корабът на плуването се разклати, взимат допинг проби на всички национали

3 3456 26.02.2021
Корабът на плуването се разклати, взимат допинг проби на всички национали
БГНЕС

Всички национални състезатели по плуване ще бъдат подложени на допинг проверка. Решението идва дни след като се разрази скандал с три положителни проби на Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов. Ще бъдат изследвани и всички витамини и добавки, които са приемали състезателите от националния отбор.


"Взехме решение от плувната федерация – ще предоставим на Антидопинговата агенция всички хапчета, които са давани. Ще искаме всички състезатели от националния отбор да бъдат тествани. Спирам да давам каквито и да е пресконференции и да говоря пред медиите, докато не излязат резултатите. Когато станат ясни, ще излезем и ще видим кой какво е правил", обяви президентът на родната централа Георги Аврамчев

 

"Говори се за оставки, за затвор – вие вече ни осъдихте. Ако сме виновни, ще си понесем вината. А ако не – всеки ще си понесе последствията. Корабът на плуването доста се разклати. От 20 години няма плувец от националния отбор, хванат с допинг. Ако аз съм такъв факир, който може да манипулира допинг проби, аз съм някакъв международен господ", добави той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама