НОВИНИ


Премиерът се скъса да се хвали от Шипка. Мълчи за шамара от САЩ

12 4189 05.03.2021
Премиерът се скъса да се хвали от Шипка. Мълчи за шамара от САЩ
Бойко Борисов БГНЕС

Идват на 3 март веднъж в годината, снимат се тук, а ние ще им възстановим и паметника на Шипка, и тук помогнахме за камбанарията в храма, който пази паметта за героите от Руско-турската освободителна война. Естествено ще направим на манастира и другото крило, както искате. Това е наше задължение, да го направим.


С тези думи премиерът Бойко Борисов за пореден път си напарви пиар в негов стил като атакува президента Румен Радев и похвали работата си. Той посети  храм-паметник "Рождество Христово" в Шипка. Любопитното е, че Борисов  не обели и дума за констатацията на американските сенатори, чe корупцията, проблемите с медийната свобода, политизацията на правосъдната система и много други проблеми с върховенството на закона са едно много сериозно предизвикателство пред България и отношенията й със САЩ. 

 

Премиерът заяви, че в следващите четири години БВП ще стигне до 100 млрд. лв., а средната работа заплата 2000 лв., санирането също щяло да продължи.

 
"Още 1-2 месеца трябва да се справим с пандемията. До следващите 4 години, вчера правихме разчети, ще вдигнем брутния вътрешен продукт до 100 млрд. евро. 196 млрд. лв. мога да им ги обещая. Когато преди 4 години взехме управлението, никой не вярваше, че ще стигнем 120-130 млрд. Коронавирусът ни спря за една година", заяви премиерът. И допълни: "Убеден съм, че постигнем поне 2000 лв. средната работна заплата и нагоре, ще продължим санирането, но на първо място са църквите, манастирите и джамиите, защото искам всички да са спокойни и да се отдадат на вярата".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама