НОВИНИ


Мрачна прогноза! По над 250 починали от коронавирус за ден по изборите

16 3407 06.03.2021
Мрачна прогноза! По над 250 починали от коронавирус за ден по изборите
математикът Лъчезар Томов

Тенденции при смъртността и движение при учениците и техните родители - наблюдава се текущо увеличаване на леталитета в последните две-три седмици от 4% до 8.5%. Увеличава се скоростта, с която се натрупват смъртните случаи, което не може да е само от закъснели починали (дълго лекуващи се), тъй като отговаря на подобни тенденции при хоспитализациите и пациентите в интензивни отделения като дял от активните случаи.


Това пише във Фейсбук математикът Лъчезар Томов.


"При децата скоростта на нарастване на случаитe в относителен план е най-висока и от седмица изпреварва тази на техните родители. С връщането на гимназистите виждаме отново движение на епидемията от училище към домовете, тъй като в гимназиите се тества повече".


"Четиринадесетдневната заболеваемост на 100 000, която изчислявам аз е малко по-висока от официалната, заради актуализирания брой хора (рекорден брой починали миналата година). Прогнозата за тази заболеваемост за следващите три седмици е показана при запазване на текущия R=1.1954", пише още Томов.
"Ще видим дали ръстът на леталитета е временен феномен, или това е ефект на британския вариант. Ако това е така, прогнозите, които правихме са силно занижени, а те дават текущо 250 нови смъртни случаи на ден до 10 април", завършва той.


Facebook, Лъчезар Томов


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама