НОВИНИ


„Разбрахте ли се кой уби Людмил?“, питат майките от „Системата ни убива“

21 9254 06.03.2021
„Разбрахте ли се кой уби Людмил?“, питат майките от „Системата ни убива“
Facebook, ”Системата ни убива”

„Кой уби Людмил? Кой уби детето, разбрахте ли се?“, питат майките от „Системата ни убива“, които днес организират автошествие и протест пред дома на премиера Бойко Борисов. ”


Протестиращите настояват за оставка и на кмета на София Йорданка Фандъкова, за която бяха използвани редица определения, някои от които „убийца“ и „крадла“. „Фандъкова - позор, оставка и затвор“, скандират още демонстрантите.

 

 

„Всяка вечер сме на протест и казваме, че това вече не може да се търпи. Не хареваве Борисов, не го понасяме“.

 

Полицейското присъствие е засилено, а полицаите освен да охраняват, дори връщат хора и ги спират да се включат в шествието.

 

„Кой ви плати?“, скандират протестиращите.

 

Демонстрацията продължава и към момента.

 

„Искаме Борисов да излезе очи в очи пред нас и да признае какво е причинил на децата ни, на хората с увреждания. Надяваме се поне този път да не използва деца и внуци за предизборни кампании, той като е уведомен за протеста ни. Цяла година той не намери нито смелост, нито достойнство да излезе пред нас. Ние почти не сме го и виждали да идва на работа. Очакваме го този път да бъде мъж и да излезе“, заяви една от майките преди автошествието да потегли към дома на министър-председателят в Банкя.

 

 

„Отиваме при Борисов и се надяваме, че този път той може и да излезе да се поинтересува защо едни майки, едни жени, седят една година под прозорците му. Всъщност той много добре знае. Досеща се, че не е много удобно да се говори истината. Искането на оставка не е малка работа. Въпрос на морал е. Подаването на оставка е най-смисленото нещо, което един политик може да направи, след като се е провалил, особено пред хората с увреждания“, каза друга майка, участник в протеста днес.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама