НОВИНИ


Вебер призова Европа да използва Северен поток-2 за натиск над Москва

25 3824 06.03.2021
Вебер призова Европа да използва Северен поток-2 за натиск над Москва
Манфред Вебер БГНЕС

Европейският съюз трябва да използва газопровода ”Северен поток-2” като инструмент за натиск над Москва, смята Манфред Вебер председател на най-голямата фракция в Европейския парламент - тази на Европейската народна партия (ЕНП), част от която е и управляваща към момента у нас партия ГЕРБ на премиера Бойко Борисов.


Газопроводът "не е в европейските интереси", твърди германският политик пред сп. "Шпигел". Вебер призовава Брюксел да го използва като "лост във външната си политика", тъй като Берлин не възнамерява да спре проекта.

 

Според шефа на ЕНП "Северен поток-2" стабилизирал икономически "системата на Путин, която действа в огромна степен срещу Европейския съюз и неговите страни членки".

 

"Ако руското ръководство не се върне към партньорското сътрудничество, тръбопроводът няма да може да заработи цялостно", казва Вебер и предлага въвеждането в експлоатация на газопровода да бъде обвързано "с по-нататъшното поведение на Москва".

 

Манфред Вебер призовава Евросъюза да се държи по-уверено във външната политика, като отбелязва, че Европа трябва да се "отърси от наивността в отношенията с Путин и с други геополитически играчи".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама