НОВИНИ


Агент Тенев бил патриот! Знае ли програмата на ВМРО?

28 4792 09.03.2021
Агент Тенев бил патриот! Знае ли програмата на ВМРО?

Агент Тенев щял да се бори да се говори и пее на български език по правилен начин. Иначе артистът бил голям патриот, ВМРО си изпълнили всички обещания, но цялото интервю в bTV остави впечатление, че Иван Тенев няма никаква представа защо е част от листата на партията на Красимир Каракачанов и каква е програмата на ВМРО. Били обаче най-големите патриоти и защитавали семейните ценности.


Ами...

 

Така започваше почти всеки отговор на Иван Тенев на журналистическите въпроси. Следваше и дълга пауза. Тенев не каза съвсем каква е работата на депутатите в Народното събрание. Повтори клишето "народните представители да защитават интереса на българските граждани". С други думи - общи приказки.

 

Идеите, които защитавал Тенев, са "ми на първо място патриотизмът. Това е нещото, което ме вълнува най-много. "България над всичко" не е случайно избран девиз". Заставам зад това с цялата си близо 100-килограмова тежест".

 

Тенев обаче не стоял зад идеята на ВМРО да има образователен ценз за гласуване. Изглежда сякаш не бе запознат, че това е една от основните политически идеи на патриотите.

 

"Според мен гласът е нещо, което е дълбоко човешко. Всеки има право да вземе собствено решение. Едва ли цензът трябва да е задължителен...", започна артистът отговорът си на журналистически въпрос.

 

"Нека си е залегнало в програмата на ВМРО. Това не значи, че нямам собствено мнение", допълни Тенев, след като като журналистите от bTV му напомниха, че от партията на Каракачанов са искали промени в Конституцията по този въпрос.

 

А иначе - артистът не бил съгласен с така наречената от патриотите "джендър идеология". Семейството било от мъж и жена и не бил съгласен съюзът (бракът, бел.ред.) да е "между някакви трети, пети...".

 

Съгласил се да стане част от листите на ВМРО, защото в този парламент "има хора, които хич ги няма.

 

"Свършиха си работата ВМРО - пенсии... Харесва ми позицията им по отношение на Истанбулската конвенция. Не съм за нещо трето в този свят. Харесва ми позицията им за семейните ценности. Това за мен е нещо много лично, независимо, че съм щастливо разведен от много години", посочи още Тенев.

 

Истинският патриотизъм, който внушавали от ВМРО накарало артистът да стане част от кампанията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама