НОВИНИ


Прокурорите имали представа кой е убил Боби Цанков

5 5235 17.03.2010
Прокурорите имали представа кой е убил Боби Цанков
Николай Кокинов

Прокуратурата вече имала някаква представа кой е убил Боби Цанков, каза днес пред журналисти градският прокурор Николай Кокинов. Все пак работата по случая продължава.


Около 60 магистрати разследва Софийска градска прокуратура във връзка с различни нарушения.. Това стана ясно след пресконференция днес..

Според градският прокурор Кокинов, магистратите са разделени пропорционално на следователи прокурори и съдии, както е разпределението и в реалния живот. Градският обвинител изказа мнение, че броят на разследваните магистрати не се е увеличил драстично, след промяната на властта.

Кокинов припомни, че от години СГП има правомощията да разследва магистрати. Тези разследвания се извършват от 4-ма негови колеги от градската прокуратура.

Очаквам до лятото да внесем обвинителния акт срещу задържаните при операция “Наглите”.

Обвинението ще бъде срещу всички от задържаните при операцията. В момента в ареста се намират девет от задържаните десет лица, уточни Николай Кокинов. Той уточни, че следващата седмица ще започне окончателното предявяване на прецизираните обвинения срещу “Наглите”.

Николай Кокинов каза още, че делото срещу братята Маргини върви към приключване. Той уточни, че на практика вече са разпитани всички свидетели по делото. На следващото заседание по делото ще бъдат гледани видоеозаписите от следствените експерименти. Николай Кокинов прогнозира делото да приключи с успех за прокуратурата. Очаквайте подробности.

Двойно повече разрешения за използване на специални разузнавателни средства /СРС/ е поискала прокуратурата през миналата година в сравнение с предходните две години.

„СРС са най-мързеливият начин за събиране на доказателства и се стремим да не злоупотребяваме с тях, но са необходими” коментира прокурорът на София.
2545 са случаите, в които са използвани спецсредствата, от тях 1435 са били подслушвания, 552 наблюдения, 532 – проследявания, 12 – доверителни сделки, 13 – агенти под прикритие. 10-20% от събраните по този начин доказателства се използват в съда, докато преди 10 години в залата са влизали едва 1-2% от тях, посочи Николай Кокинов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама