НОВИНИ


Григор Димитров ще гони Топ 10 до края на годината

5 3026 14.03.2021
Григор Димитров ще гони Топ 10 до края на годината
Григор Димитров

Григор Димитров направи любопитна прогноза за развоя на тенис сезона до края на 2021 г. Първата ракета на България (№17 в света) се включи в рубриката на професионалната асоциация (АТР) ”Твоят Топ 10”, в който звездите на световния тенис предвиждат как ще изглежда челната десетка на ранглистата в края на годината.


Според Димитров седмина от настоящите членове на Топ 10 ще запазят позиции в най-елитната компания, а сред тримата нови ще бъде самият той. Другите двама според Григор ще са Феликс Оже-Алиасим (Кан) и Яник Синер (Ит), а отпадналите ще бъдат Роджър Федерер (Швейц), Диего Шварцман (Арж) и Матео Беретини (Ит).


Ето и пълния вид на прогнозната десетка на 29-годишния хасковлия: 1. Новак Джокович (№1 в момента), 2. Рафаел Надал (№2), 3. Даниил Медведев (№3), 4. Доминик Тийм (№4), 5. Александър Зверев (№7), 6. Стефанос Циципас (№5), 7. Андрей Рубльов (№8), 8. Григор Димитров (№17), 9. Феликс Оже-Алиасим (№19), 10. Яник Синер (№34).


Заедно с българина в рубриката се включи и 20-годишният канадец Оже-Алиасим, чийто Топ 10 се припокри на 80% с този на Григор. Двете разлики са, че според северноамериканеца вместо Димитров и Синер в десетката в края на 2021 г. ще бъдат сънародникът му Денис Шаповалов (№11 понастоящем) и австралиецът Алекс де Минор (№23).


Тази сутрин Григор Димитров научи жребия си за започващия в понеделник турнир от категория "АТР 500" в Акапулко (Мекс, $1,05 млн.). Българинът е поставен под №5 и в I кръг ще срещне опитния французин Адриан Манарино (№36 в ранглистата). Срещу 32-годишния ветеран нашият има два предишни мача и две победи, последната от които беше именно в мексиканския курорт - на 1/8-финалите през 2020 г.


Ако сега се класира за II кръг, Димитров ще срещне там победителя от двубоя между Миомир Кецманович (Сър) и Фелисиано Лопес (Исп). Другият поставен тенисист в четвъртинката на българина е №3 в схемата Диего Шварцман, с когото потенциалната среща е на 1/4-финал. Водач на схемата е Стефанос Циципас, а в горната половина е също и Оже-Алиасим, поставен под №7.


Григор вече е в Акапулко, където се подготвя за първото си участие след контузията в кръста на 1/4-финалите от Australian Open в Мелбърн преди месец. В социалната мрежа "Инстаграм" се появиха и снимки от заниманията на шампиона от 2014 г. на твърдите кортове в Мексико.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама