НОВИНИ


Софийски магистрати решиха: Бившият депутат Илия Илиев не е купувал гласове

5 3477 15.03.2021
Софийски магистрати решиха: Бившият депутат Илия Илиев не е купувал гласове
БГНЕС

Софийският градски съд оправда бившия депутат Илия Илиев по обвиненията за купуване на гласове по време на парламентарните избори през 2014 г. Решението не е окончателно. От прокуратурата обявиха, че ще обжалват пред Апелативния съд.


Илия Илиев е бивш депутат от ДПС, лидер на партия ДРОМ, както и бивш общински съветник в София от ГЕРБ.


Илиев беше предаден на съд по обвинение, че заедно с Иван Тодоров, сочен от прокуратурата за негов съучастник, преди седем години са купували гласове в ромския квартал в Ямбол.


Съдът днес го оправда с мотив, че делото срещу него неправилно е водено от полицейски служители, защото още в началото на разследването е било ясно, че той има имунитет, а компетентни да водят такива разследвания са следователите.


Така след преценка, че доказателствата са събрани от некомпетентен орган, съдът направи кратък анализ на показанията, събрани по време на съдебния процес и обобщи, че нито един от свидетелите не е потвърдил в съдебната зала, че Илиев му е предлагал пари, за да гласува за него, предават от Българското национално радио. 


Соченият за негов съучастник - Иван Тодоров, обаче е осъден, но след като сам се е признал за виновен. След споразумение с прокуратурата той е с едногодишна условна присъда и е глобен с 5000 лева.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама