НОВИНИ


Светослав Терзиев: Дигиталният имунизационен паспорт ще бъде спорен

4 3389 16.03.2021
Светослав Терзиев: Дигиталният имунизационен паспорт ще бъде спорен
Светослав Терзиев БГНЕС

Дигиталният имунизационен паспорт ще бъде спорен, докато не се постигне широка ваксинация на европейското население, защото ще излезе, че ще се дискриминират хората по здравен показател. Този въпрос стои и е остър. Но от друга страна трябва по някакъв начин с медицински сертификат да се удостоверяват тези факти.


Това коментира по Българското национално радио журналистът Светослав Терзиев.

 

„Забавянето на ваксинацията няма да изпълни плановете за 70% ваксиниране на населението на Европейския съюз до края на лятото, а срокът ще се измести към края на годината. Процесът е труден и бавен, но той не е проблем само на Европейския съюз“, смята той.

 

По думите му плановете за ваксините са били пропорционални за населението на всяка държава в Съюза, но всяка страна е имала свободата какво да поръча и как да преразпредели своя дял.

 

„България се беше концентрирала върху две ваксини - едната не беше произведена, остана тази на „АстраЗенека“. Отказвайки се от другите одобрени ваксини, то те се преразпределят между другите страни. Възможността сега да наваксаме с другите ваксини е трудна“, добави журналистът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама