БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Радослав Бимбалов: Да дойдат с джипката да размахат среден пръст на моите 65 служители, както го размахаха на мен

23 13535 18.03.2021
Радослав Бимбалов: Да дойдат с джипката да размахат среден пръст на моите 65 служители, както го размахаха на мен
Радослав Бимбалов

”Миналата година след първия локдаун голяма част от нашите клиенти на рекламната ни компания претърпяха много трудности, бяха затворени, спряха плащанията и към нас. ” Шефът на рекламна компания с 65 служители Радослав Бимбалов разказа по телевизия 7/8 как е бил отхвърлен по програмата за подпомагане на малкия и среден бизнес в България по време на големите обещания за помощ в Ковид-кризата.


Решихме да кандидатстваме по една програма за помощ към средните предприятия, защото отговаряме на всички изисквания. Включихме се, кандидатствахме, бяхме одобрени, подадохме документация и зачакахме. Но - ни вест ни кост. Нашите финансисти решиха да попитат какво става, но никой не отговаряше на нашите запитвания. Само "ще ви уведомим" казваха.

 

След няколко месеца получихме отказ - изхвърлиха ни от програмата и с двете ни фирми. Те били 3 фази - подаваш документация, ако те одобрят, тогава минаваш нататък.

 

Ние бяхме одобрени и можеха да ни кажат да поправим нещо, ако толкова не е била наред документацията. Според мен това е тенденциозно всъщност. Решили са да отрежат или точно нас, или тенденциозно режат бизнеса от подкрепа. За тях тази сума е нищо, но за моя бизнес е много - 150 000 за едната фирма и 122 000 - за другата. За нас бяха важни, защото сме независима частна кампания, обясни Бимбалов.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама