НОВИНИ


Борисов гръмко обеща: До 16 месеца ще произвеждаме стотици ваксини

43 4020 20.03.2021
Борисов гръмко обеща: До 16 месеца ще произвеждаме стотици ваксини

Предизборната кампания е във втората си седмица и понеже премиерът Борисов остана на поста си, въпреки че е водач на листа, трудно е да се разбере предизборни обещания ли дава или това е част от държавната политика. Министър-председателят традиционно е на своята уикенд обиколка, а от днешната визита в Разград стана ясно, че в България до няколко месеца щяло да има завод за производство на ваксини.


Инвестиция за 120 милиона инспектира Борисов, а редом до него бе едно от остриетата на ГЕРБ - Десислава Атанасова, зам.-министърът от МРРБ Николай Нанков и шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. 


Страната ни за 16 месеца щяла да произведе стотици милиони ваксини, обеща Борисов. 


“Обещах пред ЕК да изпратим веднага на какъв етап е нашата база. За наша радост, вие сте мислили далновидно и когато другите започват да правят, ние да сме на етап монтиране на машини. Много съм щастлив, защото на европейската карта за ваксинация ще се присъедини и България. Много държави ще си отдъхнат. Дори да стартират днес другите, ще са с 16 месеца след нас. А ние за 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи", заяви премиерът.


Здравната криза и нейното управление са ракетоносител на кампанията на ГЕРБ, въпреки че само преди няколко дни лично здравният министър проф. Костадин Ангелов призова политиците да не я използват в предизборната битка. Същият обаче е водач на листи на ГЕРБ и борави с гръмки изказвания, които изглеждат далеч от собствения му призив. 




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама