ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021


Д-р инж. Дойчин Ников, от партията на Божков: Внасяме проекта за нов Аспарухов мост

1 4845 21.03.2021
Д-р инж. Дойчин Ников, от партията на Божков: Внасяме проекта за нов Аспарухов мост

Имаме пълната решимост да реализираме проекта за втори Аспарухов мост във Варна. Ако бъдем подкрепени мощно от гражданите на Варна с №14 в бюлетината, този проект ще бъде внесен в Брюксел още през 2021 година, с цел финансиране на техническия проект.


Това заяви пред съмишленици днес д-р инж. Дойчин Ников, водач на изборната листа за Варна от партията около Васил Божков.

 

Ников разказа, че още през 2015 година концепцията за втори мост е представена пред кмета Иван Портних, но той по никакъв начин не се е ангажирал да я подкрепи. През 2019-та са поканени експерти от Брюксел и е организирана среща в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. На нея трябвало да присъстват Портних, областният управител на Варна и зам.-министър Николай Нанков. Никой от тях обаче не се появява.


.

Д-р инж. Дойчин Ников припомни, че именно Нанков е заявявал пред варненци, че такъв проект ще бъде заложен от ГЕРБ.


„Тези хора нито имат намерение този мост да бъде заложен в следващия програмен период, нито имат експертите, нито имат държавната решимост този проект да бъде реализиран до 4 години”, обобщи инж. Ников. Още за проекта за нов Аспарухов мост можете да видите на asparuhovmost2.com

 

Дойчин Ников и негови колеги от „Клъстер Черноморска икономическа зона” представиха на гражданите от Белослав, Девня и Варна и авторски проект за изграждане на мащабна индустриална зона край Варна-Белослав и в Североизточна България и дълбоководна концепция за развитие на пристанище Варна. Очакванията са тези проекти да генерират 40 000 работни места.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама