НОВИНИ


Проф. Богов: COVID-19 отдавна е в политиката

9 3652 22.03.2021
Проф. Богов: COVID-19 отдавна е в политиката
Проф. д-р Борис Богов Bulgaria ON AIR

Темата с коронавируса отдавна е политизирана. COVID-19 отдавна е в политиката. Не само в България, а в световен мащаб. Това е една пандемия, която обърка света по отношение на здравето и по отношение на икономиката. На много икономики им предстои фалит.


Това заяви шефът на Александровска болница проф. Борис Богов.

 

Що се отнася до локдауна, от медицинска гледна точка, може би времетраенето му би било добре да бъде не 10, а 20 дни, смята той.

 

„Определено подозирам, че ще този срок бъде удължен. Всичко е въпрос на числа. Към днешна дата виждате какъв е процентът на новозаразените, едва ли след 10 дни този брой ще бъде по-малък“, коментира проф. Богов.

 

„България е бедна страна и затова не може да си позволи по-либерални мерки. Не можем да си позволим пълен локдаун 1 или 2 месеца, защото ще фалират сектори. България не е в качеството си на големите европейски страни, каквито са Франция, Германия, Австрия, въпреки че по население сме близки... Това може би е единственият проблем, поради който у нас никога не е имало пълен локдаун“, смята той.

 

От думите му стана ясно още, че в Александровска болница на апаратна вентилация са 32-ма, средно тежките са около 142-ма.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама