НОВИНИ


Германия удължава мерките срещу COVID-19

1 3305 23.03.2021
Германия удължава мерките срещу COVID-19

Германия удължава сегашните строги мерки за борба с коронавируса до 18 април и освен това призовава гражданите да останат по домовете си за петте дни по време на великденските празници. В периода от 1 до 5 април ще бъдат затворени всички магазини, а само тези, продаващи хранителни стоки, ще имат право да отворят в събота, 3 април, предаде ДПА.


В преговори, продължили до късно снощи, канцлерът Ангела Меркел е убедила лидерите на 16-те провинции да се откажат от плановете за постепенно отваряне на икономиката, за каквото бе постигнато споразумение по-рано този месец. Причината е резкият скок в броя на инфекциите с коронавирус.

 

"Сега сме в много сериозна ситуация", каза тя пред журналисти на пресконференция и добави, че Германия е в надпревара с времето да ваксинира населението си срещу коронавируса.

 

Германия започна предпазливо да отменя някои от ограниченията по-рано този месец. Но разпространението на по-заразни варианти на вируса доведе до скок на инфекциите, което породи опасения, че болниците ще бъдат скоро претоварени, ако не бъдат взети нови мерки.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама