ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 20 септември

0 4221 19.09.2007
Предстоящо на 20 септември

Заседават НС и МС; президентът връчва ордени; валят разнообразни пресконференции; представят резултати от кампанията “Пламък за секс”; правят опити за представяне на науката в обществото като забавно и зрелищно събитие.


Народното събрание ще проведе редовното си заседание от 9 часа.

Министерски съвет ще проведе редовното си заседание от 10 часа.

Президентът Георги Първанов ще връчи на Ю Джънчи, извънреден и пълномощен посланик на Китайската народна република в Република България, орден “Стара планина” - първа степен, за изключително големия му принос за развитието и укрепването на двустранните отношения, както и по повод окончателното му отпътуване от страната, съобщиха от прессекретариата на президентството. Награждаването ще стане на церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 от 16.30 часа. В 17.30 часа, държавният глава ще връчи на Франк-Валтер Щайнмайер, федерален министър на външните работи на Федерална република Германия, орден “Стара планина” - първа степен, за изключително големите му заслуги за присъединяване на Република България към Европейския съюз.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров ще открие първия национален форум на тема “Качеството на работните места: европейски и национални измерения” от 10:30 часа, в Резиденция „Бояна”, зала „Триадица”.
Професионална конференция на тема „Интелигентни транспортни системи” ще се проведе в София на 20 и 21 септември от 9.00 часа в Парк хотел „Витоша”. Форумът се организира от Асоциацията за транспортна телематика на Република Чехия (ITS§S Czech Republic) и Научно-техническия съюз по транспорта в България, с подкрепата на Министерството на транспорта и Посланика на Чешката република у нас Мартин Клепетко.

Комисията по европейските въпроси ще изслуша на заседанието си от 15.00 часа, зала 134 на НС информация за състоянието на преговорите, свързани с подготовката на текста на новия договор за Конституция на Европа и ще обсъди позицията на България на междуправителствената конференция за изработване на договора.
На заседанието на Комисията по европейските въпроси са поканени заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин и министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства в 12.30 ч. на церемонията по официалното подписване на споразумение за изкупуване на карбонови кредити между ЕБВР и „Софийска вода” АД по механизмите от протокола на Киото от 1987 г. Споразумението ще бъде подписано в сградата на ЕБВР в София на ул. “Московска” 17.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне от 13.30 часа, с ръководството на Българската търговско-промишлена палата. Очаква се заместник министър-председателят Ивайло Калфин да постави въпроса за създаване на Българо-чешка търговска камара. Адресът на БТПП е гр. София, ул. „Искър” № 9.

Федералният министър на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер ще пристигне на еднодневно посещение в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин. Германският външен министър пристига за да получи лично от президента Георги Първанов присъдения му орден “Стара планина” І степен. На церемонията по награждаването на германския външен министър от 17.20 ч в сградата на Администрацията на президента ще присъства и външният министър на България Ивайло Калфин.
Освен от президента Георги Първанов по време на кратката си визита министър Щайнмайер ще бъде приет и от председателя на 40-ото Народно събрание Георги Пирински и от министър-председателя Сергей Станишев.
Българският външен министър ще даде официална вечеря в чест на своя гост.

Политическият съвет на НДСВ ще проведе заседание. Очаква се пресконференцията да бъде около 14.00 часа в централата на партията.

Българската асоциация по сексуална медицина ще отчете резултатите от кампанията “Пламък за секс”. Мероприятието ще бъде от 18:00 часа на паметника на Патриарх Евтимий.

Йорданка Фандъкова, заместник кмет на Столична община и г-н Петър Константинов, председател на Общонародно сдружение „Мати Болгария” ще дадат пресконференция по повод тържественото откриване в София на паметник за Независимостта на България. Пресконференцията ще се състои от 11.00 ч. в Официалната зала на Столична община, ул. „Московска” №33.
Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 11.00 преоборудваното отделение за новородени в І АГ болница „Св. София”.

В 18.00 ч. в криптата на храм-паметник „Св. Александър Невски” ще бъде открита фотоизложбата „Живот в духа” на Христо Владев и Евгени Матеев. Изложбата, чиито организатори са Министерство на културата, Национална художествена галерия и Сдружение „Св. Св. Козма и Дамян”, поставя началото на Националната дарителска кампания за набиране на средства за възстановяване на манастира „Св. Св. безсребърници и чудотворци Козма и Дамян” край с. Гигинци, община Брезник. Изложбата ще продължи до 1 октомври 2007 год.

Асоциацията на таксиметровите синдикати в България ще даде пресконференция от 10 часа в пресклуба на БТА.

Ръководството на Международната фондация "Гео Милев" ще даде пресконференция от 11 часа в пресклуба на БТА.

Тодор Деянов - бащата на отвлечения Съвестин и мениджър на фондация "Съвестин", ще даде пресконференция от 12 часа в пресклуба на БТА.

Асоциацията на собствениците на аптеки ще даде пресконференция от 13 часа в пресклуба на БТА.
В 11:00 часа започва шестият Детски футболен турнир за купата на „Софийска вода”. Той се организира съвместно с Асоциацията на българските футболисти и е част от Националната програма „Децата и футболът”.
Турнирът ще се проведе в комплекса “Спортна София” в Борисовата градина.

В кметството на град Варна ще се състои работна среща на Посланика на Украйна в България Виктор Калник с и.д. кмет Борис Карновски. 

Започна националното екотурне на “Екобулпак” и “Сигнал”. Първият концерт е в Сливен.

Институтът за икономическа политика, съвместно с програмата “Партньори за финансова стабилност”, проведе първите по рода си проучвания за България на тема: “Връзки с инвеститорите: изследване, съсредоточено върху интернет страниците на 40-те водещи компании по пазарна капитализация в България” и “Изследване на представената на интернет страниците информация за корпоративната социална отговорност на 40-те водещи компании по пазарна капитализация в България”. Официалното представяне на двете изследвания ще се състои от 10:00 до 14:00 часа, в “Информационния център на ЕС”; ул. “Московска” № 9, гр. София.

Ръководството на ПП “Общество за Нова България” ще даде пресконференция от 13.00 часа на ул. “Самуил” 7 Б , ет. 1. На пресконференцията кандидатът за кмет на София на ПП “Общество за Нова България” – Калоян Методиев ще представи програма за управление на столицата.

Министерска конференция на държавите от Залцбургския форум ще се проведе на днес и утре в Плевен. За първи път тя ще e в разширен формат и ще включва представители както на форума, така и на държавите от Западните Балкани.

От 10,00 ч в зала „Култура” (срещу Регионален Телевизионен център-Русе) кандидатът за кмет инж.Искрен Веселинов и Коалиция инициатива Русе – ВМРО-Гергьовден-ССД ще представят програма за управление на община Русе.
На срещата ще присъстват общественици и интелектуалци, които номинираха инж. Искрен Веселинов за надпреварата в предстоящите местни избори, а също и представители на трите партии от коалицията.

От 11.00 ч. в зимната градина на хотел “България” – гр. Бургас, местната структура на Съюза на свободните демократи ще даде пресконференция.

Ще бъде открит и осветен нов православен храм. Ритуалът ще бъде отслужен от варненския и великопреславски митрополит Кирил. В с. Шкорпиловци, община Долни чифлик ще бъде направена първа копка за строежа на нов къмпинг.

“Спешъл Олимпикс” България в партньорство с Община Бургас организира на 20.09.т.г. от 12.00 ч. в Голямата зала на Общината пресконференция под надслов “Сподели усещането”, на която кметът на Община Бургас г-н Йоан Костадинов, да изпрати бургаския представител на “Спешъл олимпикс” - Десислава Янева» с пожеланието на “На Добър час!”.

От 20 до 29 септември различни организации от страната ще представят разнообразни събития, чиято цел е по-широко представяне на науката в обществото като интересно, забавно и зрелищно събитие, и преодоляването на негативните стереотипи за учените. Три екипа, финансирани по програми на Европейския съюз, Британски съвет и местни донори, организират поредица от събития в различни градове, с участието на български и чуждестранни учени. Мероприятия са част от Седмицата на науката.Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама