НОВИНИ


Всяка втора проба за COVID-19 в Добрич е положителна

12 3744 23.03.2021
Всяка втора проба за COVID-19 в Добрич е положителна

Всяка втора проба за коронавирусна инфекция в област Добрич е положителна. Заболеваемостта в областта вече е 398.1 на 100 000 жители. Това сочат данните за последната една седмица на РЗИ. Един от заразените с Covid -19 потребители на Дома за възрастни хора с деменция в село Опанец е починал.


904 са изследваните за Covid-19 лица в област Добрич за изминалата седмица, като от тях положителен резултат са дали 452-ма души. Сред тях има и 12 медицински специалисти – двама лекари, 7 медицински сестри, 1 акушерка и двама санитари.

Сред заразените са и 28 учители, допълва БНР. Огнището на заразени с Covid-19 в дома за възрастни хора с деменция в село Опанец достигна до 31 от общо 40 потребители. От заразените 14 са с поставени две дози от ваксината на Pfeizer Biontech. Настанените за лечение в психиатричната болница Карвуна са шестима, от тях двама са също с поставена ваксина.  От РЗИ съобщават, че ваксинирането по Националния план продължава, както и на записалите се в Националния електронен регистър. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама