ПОЛИТИКА


Стоян Мирчев, БСП: Защо шпионският скандал се случва 10 дни преди изборите?

5 11703 24.03.2021
Стоян Мирчев, БСП: Защо шпионският скандал се случва 10 дни преди изборите?
Стоян Мирчев БСП

Интересно е, че шпионският скандал се случва 10 дни преди изборите. Такъв тип скандали не трябва да бъдат публично оповестяване през медиите до такава дълбочина. Това е чиста PR случка от страна на управляващите.


Това коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV Стоян Мирчев от БСП

 

„Не мога да разбера защо се прави по този начин, защото тази материя е много специфична. Разбира се, ако наистина има изтичане на такава информация, виновните трябва да понесат своята отговорност. Само че това не се прави по този начин и е много интересно, че се случва само три седмици, след като двамата американски сенатори ни критикуваха и 5 дни, след като се оказа, че онези банкноти, намерени от г-н Гешев май не са точно такива, каквито трябваше да бъдат“, коментира той.

 

Според него това е чиста форма на кризисен PR.

 

„Проблемът в случая е, че от едната страна е кризисният PR, а от другата – сигурността на държавата. Действието на прокуратурата е много интересно. Сега са много активни, но ако върнем времето малко назад – не я чувам да е толкова активна да търси виновниците за това, че беше източен един цял язовир (бел. ред. в Перник). Някак бившата кметица и бившата областна управителка изведнъж изчезнаха от политическите разговори и от медиите“, коментира още Мирчев.

 

Иначе шпионаж в полза на всяка друга държава му звучи недопустимо.

 

„Имам проблем с избирателността на прокуратурата и начина, по който се прави. Националната сигурност е много специфична тема и не бива да бъде превръщана в поредния сериал по българските телевизии“, обобщи Стоян Мирчев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама