СВЯТ


Меркел вижда светлина в края на COVID тунела

1 3464 25.03.2021
Меркел вижда светлина в края на COVID тунела
Ангела Меркел БГНЕС

Ще отнеме още няколко месеца, но светлината в края на тунела се вижда. Ще победим този вирус! Това заяви в 27-минутно обръщение към депутатите германският канцлер Ангела Меркел, предава Ройтерс.


Тя призна колко е труден животът на много хора, призовавайки ги все пак да мислят позитивно, като се аргументира, че ваксините срещу коронавируса предлагат изход от епидемичната криза.

 

По-рано днес стана ясно, че през последните 24 часа новозаразените от коронавирус в Германия са нараснали с 22 657, докато броят на починалите се е увеличил с 228 до общо 75 440 от началото на пандемията.

 

По въпроса с доставките на ваксини Меркел заяви, че Европейският съюз ще обсъди начини „да стане по-независим в производството на ваксини'“. Според нея въпросът е „не колко ваксини сме поръчали, а колко можем да произведем“.

 

Припомняме, че в сряда ЕК въведе допълнителни изисквания за допускане на износ на ваксини в ЕС, като по този начин Комисията индиректно заплаши да забрани износа за страни като Великобритания, които имат по-високи нива на ваксинация, но те от своя страна на изнасят ваксинационни дози за Европейския съюз.

 

„Британските производствени обекти произвеждат за Великобритания, а САЩ не изнасят ваксини, така че разчитаме на това, което можем да произведем в Европа“, каза още Ангела Меркел.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама