НОВИНИ


Ексшефът на ”Военна полиция”, от който Гешев не е доволен, вече е военно аташе в Москва

8 3949 25.03.2021
Ексшефът на ”Военна полиция”, от който Гешев не е доволен, вече е военно аташе в Москва
Борислав Сертов БГНЕС

Бившият шеф на ”Военна полиция” бригаден генерал Борислав Сертов е бил освободен от поста си през януари. Той спечели конкурс и ще бъде назначен за военно аташе в Москва. Министерският съвет е приел Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ, с който да освободи от длъжността „Директор на служба „Военна полиция“.


Преди дни главният прокурор Иван Гешев хвърли истинска бомба, обявявайки, че една от службите, пряко свързана с националната сигурност, не работи, а той и няма доверие. Става дума за „Военна полиция”, която не е участвала в последната шумна и важна операция по арест на група руски шпиони, работили против България. Гешев потвърди, че лично от държавното обвинение не са искали тази структура да се бърка в реализацията.

 

„Ще кажа – поздравления за Бюрото по защита , то участваше в тази операция, и ще ви кажа защо – защото им имам доверие, а нямам доверие на „Военна полиция”, която не е включена от наблюдаващите прокурори в операцията. И ще ви кажа - с основание нямам доверие. Когато нямаш доверие, а доверието е най-важно в този живот, това се оказва едно доста ефективно средство, за да се положат основите на едно качествено разследване”, каза Гешев за Нова телевизия.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама