НОВИНИ


Адвокат на шпионите: Арестуваните не знаят за каква държавна тайна са в ареста

15 4196 26.03.2021
Адвокат на шпионите: Арестуваните не знаят за каква държавна тайна са в ареста
Задържаният полк. Петров в съда

Адвокатът на единия от задържаните като руски шпиони Васил Василев каза пред медиите, че неговият клиент няма обвинение да е предавал на някого нещо. Той заяви, че за неговия подзащитен е спокоен и не знае за каква държавна тайна той е в ареста. Като обясни, че ако няма държавна тайна, няма и шпионска дейност.


Василев коментира още, че съдът е потвърдил постоянния арест на Медаров без да каже своите мотиви, което според него е недопустим от правото акт.

 

На въпрос дали по делото има доказателства каква точно информация е била събирана от обвинямите, той заяви: "Има твърдения, но няма факти. Когато има такива твърдения, това става за оперативна дейност, обаче за дело, за наказателно производство, по което ти не можеш да покажеш нищо конкретно, не е сериозно."

 

За предаване на информация няма обвинение. Аз лично не съм се запознал с доказателства за предаване на информация на руското посолство, заяви пред журналистите адвокат Петър Петков, който защитава зам.-началника на бюджетната дирекция в МО полк. Петров.

 

По думите му "по това дело не е изяснен предметът на престъплението шпионство, а това е информация, представляваща държавна тайна – и към настоящия момент не е ясно тази информация, която от прокуратурата се претендира, че е събирана от нашия подзащитен, какво представлява".


По-рано днес съдът отказа да измени в по-лека и мярката на Петър Петров, зам.-началник на бюджетната дирекция в Министерството на отбраната. Мерките на обвинените в шпионска дейност се гледат при закрити врата.

 

От четирите тома, внесени нови доказателства, става ясно, че шефът на секретното деловодство в парламента Любомир Медаров редовно е преснимвал доклади на ДАНС и НРС, които са били предвидени само за президента, премиера и председателя на парламента.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама