ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021


”Българско лято”: Въвеждаме мораториум върху износа на дървесина

9 4596 27.03.2021
”Българско лято”: Въвеждаме мораториум върху износа на дървесина
Васил Божков

За 5 години ще бъде въведен мораториум върху износа на сурова необработена дървесина. Това е една от точките, залегнали в програмата на политическа партия ”Гражданска платформа Българско лято”, чиито кандидати се явяват на предстоящите избори с № 14 в бюлетината.


Спасяването на горите от безразборната незаконна сеч ще стане с изрична забрана върху износа на дървен материал за страни извън Европейския съюз, се посочва още в документа. Веднага ще започне и възстановяване на изсечените гори в България.
Темата, заедно с насоките в областта на земеделието и опазването на околната среда и водите, беше разискана на среща между идеолога на гражданската платформа "Българско лято" г-н Васил Божков и експерти.


От програмата става ясно, че ще се ограничи вносът на продукция и храни, традиционни за българското производство, от страни извън Евросъюза. Ще се възстанови поливното земеделие чрез реконструкция на съществуващи и изграждане на нови хидромелиоративни системи. Ще се криминализира незаконният добив на инертни материали от реките и прилежащите им терени.


Очакванията са, че кандидатите с № 14 в бюлетината, още на предстоящите избори ще влязат в Народното събрание. Г-н Васил Божков и експертите на партията вече дават заявка за управлението на България.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама