АКТУАЛНО


Международен анализатор завежда дело срешу шефа на ДАНС

21 29701 29.03.2021
Международен анализатор завежда дело срешу шефа на ДАНС
Ивета Чернева

Бих искала да обявя публично, че тази седмица ще заведа дело в Апелативния съд срещу шефа на ДАНС, Димитър Георгиев, за отказа му на 19 март тази година да ми бъде предоставена информация по казуса ми в ДАНС. Димитър Георгиев отказа достъп до информация с аргумента, че информацията е строго засекретена във връзка с национална сигурност. Това пише в писмо до медиите международният анализатор Ивета Чернева.


Вижте още какво пише в позицията Чернева:

 

"Как може анализаторската и медийната ми дейност като критик на американската външна политика да бъде заплаха за националната сигурност на България? Как може някой като мен да заплашва националната сигурност и защо случаят е строго засекретен? Българите трябва да разберат и каква е ролята на премиера Бойко Борисов в този международен случай.

 

Публично мога да заявя, че нямам криминално досие, не съм била арестувана, съдена или осъждана. Не членувам в криминални или подозрителни групи или организации. Нито имам бизнес в България или в чужбина, нито придобивам собственост. Не съм пътувала извън България вече две години, не съм посещавала чужди държави. Каква може да бъде причината казусът ми в ДАНС да бъде строго засекретен въз основа национална сигурност? Как и кого може да заплашвам, за да ме разследва ДАНС?

 

Всички искаме младите, успешни българи да се завръщат от чужбина, а не да бъдат разследвани и сплашвани. С действията си, ДАНС няма да успеят да ме накарат да си тръгна от България. Ако някой ще си ходи, Бойко Борисов, Гешев и шефът на ДАНС да си ходят. Аз никъде няма да ходя.

 

Шефът на ДАНС, Димитър Георгиев, има да дава обяснения на българското общество. Трябва да стане ясно на американските служби и на Блинкен-ефенди, че не могат да си поръчат или посочат когото си искат в България и да очакват ДАНС да им го сервира.

 

Като българи, ние сме свободни европейци. Сега ще докарам и европейските институции, и европейските граждани, за да видят какви ги вършат ДАНС и Димитър Георгиев в България.

С уважение,

Ивета Чернева,

Автор и международен анализатор"


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама