НОВИНИ


МВнР: Клипът на Джамбазки е неуместен

8 3772 30.03.2021
МВнР: Клипът на Джамбазки е неуместен
БГНЕС

Министерството на външните работи се разграничи от предизборния клип на евродепутата и член на ВМРО Ангел Джамбазки. Външно го определи като “неуместен”, след получената протестна нота от посолството на Република Северна Македония в София.


“България няма никакви териториални претенции към други държави и това е многократно декларирано.


Отбелязваме, че този клип от български политик идва след 3-дневното мълчание на правителството на РСМ, което призовахме да се разграничи от клеветническите публикации на словенската неправителствена организация "Международен институт за близкоизточни и балкански изследвания".


Правителството в Скопие не само не осъди въпросните публикации, но нарече "реномиран" института, който напада с лъжи две държави-членки на ЕС: България и Германия. Забелязваме и пълното информационно затъмнение в медиите на Република Северна Македония относно българския демарш по повод словенската НПО, което свидетелства доколко властите в тази страна-кандидатка за Европейския съюз толерират плурализма и правото на свободно изразяване на мнение”, посочват още от МВнР. 


ФрогНюз припомня, че в скандалният видеоклип Ангел Джамбазки заявява, че “Македония е българска” и “Колкото по-истерично мразите София, толкова по-български остава Охрид”. Джамбазки дори загатва за "край" на Северна Македония. Миналата седмица в Европарламента Джамбазки сравни Северна Македония със Северна Корея.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама