НОВИНИ


Глобиха фирмата, изляла тонове бетон върху дървета край ”Хемус”

12 4075 30.03.2021
Глобиха фирмата, изляла тонове бетон върху дървета край ”Хемус”

Машини започнаха да разчистват бетонираните дървета край магистрала ”Хемус” - между Шумен и Търговище, предава Bulgaria ON AIR. В борова гора до строящия се аутобан са изсипани тонове бетон. Фирмата, направила това, вече е глобена с акт до две хиляди лева.


До бетонирането на гората се стигнало заради почистването на машините от остатъчния материал и несъобразяване с природата, признават строителите.

 

"Тук този терен го използваме, за да може преди бетоновозите да излязат на главния път, да може да ги изчистим и измием, така че да не създаваме затруднения по главния. Тук го депонирамие, за да може по най-лесния и бърз начин след като приключим строителните работи, това нещо да бъде изчистено, да бъде възстановен хумус от горе", обясни инж. Петър Попов, представител на строителната фирма.

 

Съществуването на боровата гора е под въпрос, а заради бетонираните дървета проверка на място извършиха и експерти от изпълнителната агенция по горите.

 

"Дошли сме с джипиес устройство и констатираме, че действително отпадъците са изхвърлени в горска територия, отдел 23 на територията на ТП ДГС Търговище и от наша страна ще бъде съставен констативен протокол", заяви главният експерт от РДГ - Шумен Петър Железов.

 

Работниците отговорни за изсипания върху дърветата бетон ще понесат и парична глоба, а фирмата се задължава да почисти мястото в кратки срокове.

 

За бетонираната гора се разшумя вчера след сигнал от читател.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама