ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021


МВР ”страхува” застъпниците за Божков (СНИМКИ)

10 4198 30.03.2021
МВР ”страхува” застъпниците за Божков (СНИМКИ)
Васил Божков

МВР започна да привиква десетки хора, декларирали, че искат да бъдат застъпници и да гарантират честния вот. Любопитното е, че всички „профилактирани” са регистрирани от партията на Васил Божков „Българско лято”, която се явява с мандатоносител БНО. С партията се е свързала жена, която разказва, че призовката ѝ е връчена в 8:30 сутринта и е трябвало да бъде в 9 в полицията. Затова дори на Румяна Станкова се наложило да отиде с детето си.



.

От „Българско лято" съобщават, че днес са привикани в местната полиция всички техни застъпници в Ямбол и областта. Все още няма конкретна информация дали това ще стане практика и в останалите места на страната.


„Бухалките на хунтата продължават. Всеки от застъпниците ни в 31 МИР - Ямбол е повикан лично, за да даде показания, защо се е записал доброволно в защита на вота", съобщават от „Българско лято". И излизат с конкретно питане: 


„Задаваме въпрос на МВР - Ямбол: това практика ли е за всяка партия?" 


Въпросът е по-скоро реторичен, тъй като до момента не е имало подобни сигнали, свързани с нито една от останалите листи. Вероятно връзката е, че Васил Божков и „Българско лято" са откровена опозиция на сегашните управляващи, за разлика от други партии. 


„Българско лято - Ямбол. Бъдете смели!", завършва съобщението за казуса, с познатия вече слоган, който в случая се оказва изключително на място.


Позиция по случая веднага зае и председателят на „Българско лято" Борил Соколов, който е кандидат за депутат с №14 и водач на листата в 24 МИР - София. 


„Бъдете смели - да спрем натиска и да си върнем държавата", написа той в профила си във Фейсбук той. Под публикацията се заформя дискусия. Мъж пише, че това вече се случва не само в Ямбол, а в цяла България. Жена коментира: „Отвратително! Вместо демокрация, вместо свобода на словото и избора, получаваме комунизъм и нарцисизъм. Толкова нагли, толкова лъжливи и самовлюбени политици надали е имало в историята на България!" Друга дама, която също е регистрирана за застъпник, обяснява, че призовките са получени късно снощи или тази сутрин. Едва когато хората се събрали в полицията установили, че всички са регистрирани за застъпници на една и съща листа, но че никой няма представа, за какво ги викат.


.


.

Очаквайте подробности за случая!


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама