НОВИНИ


Песков плаши с гражданска война в Украйна

33 4672 31.03.2021
Песков плаши с гражданска война в Украйна
Дмитрий Песков

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предупреди за опасността от гражданска война в Украйна като резултат от евентуални провокации на киевските власти в Донбас. Говорителят на Кремъл заяви пред журналисти, че Русия е обезпокоена от растящото напрежение в Югоизточна Украйна и от това, че украинската страна може да извърши провокации, които да доведат до война.


Конфликтът в Донбас беше една от темите, които обсъдиха снощи по видеоконферентна връзка президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел. По думите на Песков президентът Путин е призовал колегите си да използват цялото си влияние си над Киев, за да го накарат да се откаже от провокационни действия с много сериозни последици, предаде БНР.

 

Според Песков не е необходима нова среща на Нормандската четворка преди Киев да изпълни договореностите, които постигнаха лидерите на Русия, Украйна, Франция и Германия на 9 декември 2019 г. в Париж. Говорителят на Кремъл добави, че трябва да бъде активизирана работата на равнище политически съветници, за да се създадат условия за потенциална среща на лидерите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама