ПОЛИТИКА


Посолството на Русия иронизира доклада на САЩ за България, проправителствени медии се радват

42 8609 01.04.2021
Посолството на Русия иронизира доклада на САЩ за България, проправителствени медии се радват
БГНЕС

Отнасяме се с разбиране към загрижеността на нашите партньори от Съединените американски щати по повод «неспазването» на човешките права в редица страни по света, в частност, в такива като Русия и България. В съответния доклад за 2020 година Държавният департамент за пореден път е принуден да констатира, че далеч не всички са готови да живеят по натрапваните отвън океана ценности и шаблони.


Това пишат в позиция руското посолство у нас в страницата си във "Фейсбук".

 

"Смятаме този документ за действително много полезен, особено за тези, които така или иначе са причастни към създаването му и получават за своя труд достойно възнаграждение. Поръчвайки всяка година такива обемни проучвания, властите на САЩ все пак допринасят за борбата срещу безработица в собствената си страна, което е, разбира се, достойно за уважение.


Що се отнася до липсата на самите Щати сред изброените в текста държави, тази досадна грешка е любезно поправена от нашите китайски колеги . Предлагаме на американските ни приятели да инкорпорират тази част в своя доклад и искрено им желаем успех в борбата за спазване на човешките права и свободи на територията на САЩ!", допълват те.

 

Ироничният коментар по адрес на доклада на Държавния департамент е допаднал много на проправителствени медии, които моментално са изразили възхищението си от посолството, което преди седмица нападаха, че шпионирало в страната ни. Сега Москва е супер права, защото защитавала управлението на Борисов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама