НОВИНИ


Адв. Албена Белянова: Баща, дъщеря и зет - кандидати за НС, другата дъщеря - в ЦИК

21 15037 01.04.2021
Адв. Албена Белянова: Баща, дъщеря и зет - кандидати за НС, другата дъщеря - в ЦИК
Албена Белянова

Това не е първоаприлска шега Четирите лица на снимките са: баща – Цветослав Петров Цанков, две дъщери - Кристина Цанкова-Стефанова и Полина Цанкова-Христова, и зет – Пламен Христов.


Трима от четиримата - бащата Цветослав, дъщерята Полина и зетят Пламен са кандидати за народни представители в следващия Парламент от „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“. Двама от четиримата - семейство Полина и Пламен Христови бяха наши народни представители и в досегашното 44 НС. Дъщерята Кристина е заместник-председател на ЦИК от март 2019 г. и към момента.
ЗАКОННОТО/ НЕЗАКОННОТО


Би било интересно да разберем, какво мислят от КПКОНПИ по отношение на липсата/ наличие на конфликт на интереси. Ако, разбира се, понятието „непотизъм“ (шуробаджанащина) е познато на служителите на оглавяваната от Сотир Цацаров комисия. Участвала ли е Кристина Цанкова-Стефанова в подготовката, обсъждането, приемането, издаването или постановяването на актове на ЦИК в интерес на „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“, кандидати за народни представители от която са баща й, сестра й и зет й Участвали ли са Полина Цанкова-Христова и Пламен Христов в избора на Кристина Цанкова-Стефанова за заместник-председател на ЦИК
МОРАЛНОТО/НЕМОРАЛНОТО


Популизмът на кандидатите от „Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ“ за безплатни лекарства и евтини горива не е чак толкова възмутителен – най-много се лъже преди избори и повечето кандидати го правят. Ясно е, че безплатно е само сиренцето в капана за мишки. Предлаганото от кандидат-политиците „безплатно“ се плаща от всички нас – данъкоплатците.


По-възмутително е говоренето на кандидатите, че идвали от бизнеса, били с доказани качества и способности още преди да влязат в политиката, ама понеже много ги е грижа за децата, възрастните, бъдещето на България и т.н. се „жертват“ да ни служат. Айде, бе! Като ги е грижа, какво реално направиха за гражданите досега За цели четири години.
Ще се радвам да има някой, извън “Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ” и рекламната агенция, която ги обслужва, който да отговори. Ако няма обаче, дали не е време да ги отървем от теглото да работят за гражданите, за да могат отново да доказват като успешни бизнесмени

 

Адвокат Албена Белянова, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама