НОВИНИ


ГИСДИ: От доста места сигнализират за промени в състава на СИК

4 3018 04.04.2021
ГИСДИ: От доста места сигнализират за промени в състава на СИК
БГНЕС

Има отделни сигнали за проблеми с машините за гласуване. На места секционните избирателни комисии не са успели да включат машината, в някои случаи е имало спиране на тока, а в други – повреда или блокиране на машината.


Това съобщи пред БНР Надежда Гологанова, заместник-председател на Гражданската инициатива за свободни и демократични избори (ГИСДИ) и координатор на наблюдателите им в страната, които са над 400.

 

„Ограничителните мерки се спазват. Навсякъде има поставени табла, налични са дезинфектанти. След сигнал от пловдивско село за членове на СИК без маски, нарушението е било отстранено“, поясни тя.

 

„От доста места сигнализират за промени в състава на СИК в последния момент, включително неявили се председатели. На места тези комисии ще работят в намален състав. Новите членове на СИК, които са се включили в последния момент, не са преминали през обучение“, подчерта Надежда Гологанова.

 

По думите й спрямо предишни години е било по-трудно набирането на наблюдателите за парламентарния вот, особено по-възрастни наблюдатели с опит са се отказали.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама