НОВИНИ


Кмет сигнализира, че е бит в офис на ГЕРБ - Каварна заради нисък изборен резултат /видео/

20 7421 07.04.2021
Кмет сигнализира, че е бит в офис на ГЕРБ - Каварна заради нисък изборен резултат /видео/
Пребитият мъж

Кметът на село Белгун Благомир Станев сигнализира прокуратурата, че е бил пребит в офиса на ГЕРБ в Каварна в ранните часове на понеделник, съобщава местното издание ”Добрич онлайн”. Той обяснява мотивите за побоя с познанството си с координатора на ДПС в Каварна и изборния резултат на движението в селото. В Белгун ДПС имали цели 11 гласа, казва кметът.


В жалбата до Окръжната прокуратура в Добрич Благомир Станев твърди, че в 3:30 ч. сутринта двама души са почукали на входната му врата на жилището му в село Белгун. Те му казали че кметът на Каварна и председателят на Общинския съвет го чакат за среща в офиса на ГЕРБ.  След настояване от тяхна страна Благомир Станев твърди, че е тръгнал с колата си към града.

 

В жалбата му се посочва, че влизайки в офиса, там са го заварили няколко души – Илиян Събев (областен координатор на ГЕРБ за Добрич), Йордан Стоянов, който е председател на общинския съвет в Каварна, техническият секретар на ГЕРБ в Каварна и други, пише "Добрич онлайн".

 

След като кметът седнал, Илиян Събев започнал да го обижда, псува и да изсипва отпадъци върху него. Станев казва, че не се е съпротивлявал.

"Започна да ме рита и да ме бие с юмруци, изкара автоматичен нож от джоба си и започна да ми реже екипа", пише още в жалбата си кметът на с. Белгун и допълва, че останалите са наблюдавали, а председателят на общинския съвет Стоянов е снимал с телефона си.

 

"През цялото време Данчо Стоянов го подканяше да се гаври с мен и това му доставяше удоволствие", пише още в жалбата, цитирана от местното издание. 

Окръжната прокуратура е разпределила проверка по случая. "Добрич онлайн" казва, че засегнатите от жалбата са потърсени, но засега няма връзка с тях.

 

Във фейсбук групата "Срещу дезинформацията" пише:

 
Това е Благомир Станев, кмет на с.Белгун, общ.Каварна.
Около 2 ч. сутринта на 05.04. той е пребит в офиса на ГЕРБ Каварна.
Изпращат кола с двама мъже да го закарат до офиса на Герб, като му казват, че го вика спешно Елена Балтаджиева.
С влизането в офиса разбира, че е лъжа.
Започват да го бият. Причината - защо в с. Белгун има само 46 гласа за Герб и защо не се е постарал да накара селото да гласува за партията.
Дано никога да не ви се налага да изживявате ужаса, който изживява той и семейството му!


След като от ГЕРБ са получили копия на протоколите - още 6 човека са заплашвани и привиквани в същия офис...
Всички са подали жалби.
Лицето присъстващо и вероятно пряко извършило побоя е Йордан Стоянов  - близък приятел и донор на знакови фигури от местната полиция.
Друг подобен присъствал местен феодал е и Илиян Събев.
Продължаваме да ровим по случая!
Споделете.
Можете да помогнете да ги спрем, като дадем максимална гласност, като стигнем до големите медии!


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама