НОВИНИ


ГЕРБ ще предложи друг министър-председател, не Борисов

38 4382 07.04.2021
ГЕРБ ще предложи друг министър-председател, не Борисов
Екатерина Захариева стопкадър, БНТ

Очевидно от ГЕРБ са готови на всякакви финтове само и само да останат на власт. Партията щяла предложи друг министър-председател, което обаче не означава, че Бойко Борисов ще спре да коли и беси.


„Нямаме обсъждани още имена за министри или кой ще бъде премиерът. Да, ще подкрепим кабинет, предложен от Слави Трифонов“, стана ясно от думите на министърът на външните работи Екатерина Захариева пред Българската национална телевизия.

 

„Кабинетът ще бъде от хора в нашата партия, ние имаме достатъчно експерти. Ще предложим кабинет на ГЕРБ. Ще направим опит да предложим кабинет в тази трудна ситуация. Ако другите партии не ни подкрепят, президентът ще връчи мандат на втората политическа партия на г-н Трифонов. Надявам се да предложи такъв и да не избяга от отговорност. Г-н Трифонов е политик в момента. Неговите сценаристи, режисьори са политици в момента", обяви тя.

 

Тя коментира гордо, че на тези избори ГЕРБ има 8 процента и половина разлика от втората политическа сила.

 

„Така ни подредиха избирателите. Вотът не се дели на такъв в България и на такъв в чужбина, 70 000 повече са тези, които са гласували извън страната“, допълни министърката.

 

По думите ѝ опашки е имало и в България, тъй като е трябвало да се спазват противоепидемичните мерки.

 

„Това, че има грешки в протоколите, не означава, че има манипулация в резултата. Ние сме отговорна политическа партия и сме длъжни да предложим кабинет“, допълни Захариева.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама