НОВИНИ


Слави издига юриста Румен Чолаков, възпитаник на Кеймбридж, за премиер?

41 12802 10.04.2021
Слави издига юриста Румен Чолаков, възпитаник на Кеймбридж, за премиер?
Румен Чолаков

Партията на Слави Трифонов възнамерява да предложи за премиер младия технократ и юрист Румен Чолаков. Версията лансира в. ”24 часа”.


Звездата на 29-годишния Чолаков изгря именно в "Шоуто на Слави" преди 4 години при организацията на референдума за мажоритарните избори. Младият мъж е възпитаник на "Кеймбридж" и освен това членува в "Милениум клуб" в Лондон. Той е близък до принц Кирил.


Освен с референдума на Слави Трифонов, Румен Чолаков опита да влезе в политиката и като кандидат за евродепутат през 2019 г. с коалицията "Път на младите", в която участваше и НДСВ.


Младият мъж е в списъка с експерти на "Има такъв народ" и е бил харесан и от Слави Трифонов, и от Тошко Йорданов.


Румен Чолаков е роден на 16 април 1991 г. в София. Завършил е история в Кеймбридж, Великобритания (Тринити Колидж) и право в University of Law (London) и Kaplan Law . Адвокат е по корпоративно право в известна лондонска кантора

Председател на УС на “Милениум Клуб България” - сдружение на младите българи, родени след 1 януари 1981 г. Целта им е да дадат възможност на българите в чужбина да участват в развитието на родината си дори без да са на нейната територия, да създадат мост между сънародниците ни навън и българската държавна администрация. Организацията е създадена на 28 март 2016 г. в двореца “Врана” на събитие под надслов “Пътят от Европа: Какво ще върне младите българи?”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама