НОВИНИ


Ангелов вещае ново разпускане на мерките, ако цифрите позволяват

21 3220 11.04.2021
Ангелов вещае ново разпускане на мерките, ако цифрите позволяват
БГНЕС

Има индикация, че у нас противоепидемичните мерки работят. Ако положителните тенденции се запазят, здравните власти ще обсъдят разхлабване на ограниченията. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов, който е заедно с Борисов на поредната му обиколка из страната.


Лидерът на ГЕРБ призова да се обмисли и за възможност публиката по стадионите да бъде върната. Към днешна дата феновете все още отсъстват от трибуните. 

 

Всичко това идва в навечерието на разхлабване на част от наложените до момента ограничения. От утре при 50% капацитет заведенията ще отворят и закритите си площи. Част от учениците отново стават от дивана и се връщат към присъствената форма на обучение. Първи са децата от 1 до 4 клас. Присъствено ще бъде за две седмици и обучението на децата от 7, 8 и 10 клас.

 

От утре - 12 април, се подновява и провеждането на курсовете на БЧК по оказване на Първа долекарска помощ на пострадали при ПТП, курсовете за кандидати за водни спасители и заверката на талоните им при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

 

От петък, 16 април отново ще заработят и магазините, които са на територията на големи търговски цeнтрове и молове. Тогава под условие отварят и казината и игралните зали, които ще отворят при 50% капацитет.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама