НОВИНИ


Тома Биков: Анти-ГЕРБ е печеливша, но псевдо идеология

38 4046 11.04.2021
Тома Биков: Анти-ГЕРБ е печеливша, но псевдо идеология
БГНЕС

Повечето партии решиха, че анти-ГЕРБ идеологията е печеливша. Поели са ангажименти пред избирателите и сега нямат полезен ход. Това за мен е псевдо идеология. Всички разбрахме, че не обичат ГЕРБ, но е време да кажат кого обичат, за какво са.


Това заяви в ефира на bTV депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Седмица след изборите политическото бъдеще на страната ни е все още неясно. Втората политическа сила, от която ще зависи сформирането на правителство по всяка вероятност, все още мълчи. От вси страни се предлага непоискана подкрепа от системните играчи, а формациите категорично я отхвърлят. Такова предложение дойде и от премиера Борисов ден след самия вот, когато той заяви, че ще командирова десет депутати, които да подкрепят правителството на Трифонов.

 

Биков обаче смята, че до това едва ли ще се стигне, тъй като анти-ГЕРБ фронтът е достатъчно голям и подкрепата ще е достатъчна. А иначе депутатът на Борисовата партия заяви - готови са да управляват и да носят отговорност и са длъжни към избирателите си да излъчат правителство със своя мандат.

 

"Готови сме да подкрепяме политики, ако едно правителство е предложено и се нуждае от тях. Ако не успеем да направим правителство, ще бъдем опозиция и това е съвсем логично. Смятам, че е логично ГЕРБ да направи всички усилия да направи правителство. След това втората политическа сила да направи същите усилия и да предложи кабинет в рамките на 45-тото Народно събрание и да бъде направено с мнозинството на всички, които цяла кампания говориха против ГЕРБ. Ние ще сме далеч по-конструктивна опозиция", посочи Биков.

 

Той заяви още, че много предизвикателства стоят пред страната ни. Едно от тях, например, е актуализацията на бюджета, която не може да бъде направена от служебно правителство.

 

"Има зелена сделка, има потенциална мигрантска криза, много неща има. Ние можем да свършим и сме го вършили до този момент. Имаме самочувствие да продължим, но настояваме да знаем кой ще носи отговорност ако България изпадне в хаос и безвластие", посочи още Биков.

 

Той заяви, че партията му ще се цели в това да възстанови парламентарния диалог, който е важен за цялата държава.

По повод острите нападки и критики към ГЕРБ, които е отправял преди време той обясни, че се е променил, разбрал е много неща. Не разбират хора, които не се променят, допълни Биков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама