НОВИНИ


МОСВ: Очаква се да прелее язовир Асеновец край Сливен

0 3035 12.04.2021
МОСВ: Очаква се да прелее язовир Асеновец край Сливен
архив

През седмицата се очаква преливане на язовир Асеновец край Сливен, но това няма да създаде опасност за населението и инфраструктурата в района. Осигурена е проводимост на речното легло след язовирната стена. Това уточниха от МОСВ.


От ведомството успокояват: "Няма опасност от наводнения заради преливане на язовири вследствие на очакваното снеготопене и валежи. Предприети са спешни мерки за осигуряването на свободни обеми.  На места постъпващият приток над максималния обем се използва за електропроизводство". 

 

Междувременно се разбра, че напоителни системи клон „Тополница“ е в пълна готовност да задоволи нужните на земеделските производители в пазарджишко с поливна вода. Осигурен е и алтернативен водоизточник от река Марица.

 

Дни преди старта на поливния сезон приключи почистването и профилактиката на водните канали, каза управителят на „Напоителни системи-клон Тополница“ Сашка Целева.

 

"Клон Тополница е готов да посрещне следващия напоителен сезон 2021. Имаме достатъчно вода. Язовир "Тополница" е вече на контролния си обем - 125 милиона кубични метра. Мога да успокоя земеделските производители, че "Напоителни системи" са в готовност да задоволят всички нужди на земеделските производители".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама