НОВИНИ


Менда Стоянова: Трябва обновление в редиците на ГЕРБ, но вождът Борисов да си остане

16 4841 14.04.2021
Менда Стоянова: Трябва обновление в редиците на ГЕРБ, но вождът Борисов да си остане
Менда Стоянова БГНЕС

Бившият депутат от ГЕРБ от Пловдив Менда Стоянова ще си направи отвод от националното ръководство на партията, ако кандидатурата й бъде предложена в Изпълнителната комисия на партийния форум на 11 май. Това сподели самата тя пред „Марица” в коментар за парламентарните избори и твърденията, че ще бъде освободена от ИК.


„Според правилата на партията се прекратяват правомощията на цялата Изпълнителна комисия и се избира нов състав.  Това е нормалният процес и аз мисля, че в ръководството на партията трябва да влязат доста нови хора, включително и вместо мен. Вече два мандата съм в ИК, а мои колеги имат дори по-дълъг срок. Има нужда ръководството на ГЕРБ да бъде обновено така, както имаше нужда да бъдат обновени и кандидатдепутатските листи“, каза Стоянова.

 

Тя беше несменяем народен представител от 2009 г., председател на парламентарната комисия по финанси и бюджет и член на ИК на ГЕРБ. Далеч преди изборите Менда Стоянова беше решила  повече да не се кандидатира за депутат ​– от една страна заради възрастта си, въпреки че е много енергична, от друга – заради натрупаната умора на ключовия пост.

 

„Нека в ръководството на ГЕРБ да влязат по-млади и по-креативни хора с нова енергия, които биха могли да допринесат свежи идеи за промяна“, призова Стоянова.

 

Интересното обаче е, че и според нея, независимо от желаното обновление, Бойко Борисов трябва да си остане лидер на партията.

 

„Г-н Борисов е създал ГЕРБ, това е лидерска партия и тя няма нищо общо с процесите, които текат в ръководството на БСП“ – така Менда Стоянова отговори на въпроса дали не повтарят модела на Корнелия Нинова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама