НОВИНИ


Христо Иванов: Народът иска правосъдие, иска правова държава. Ние ще осигурим това

32 3815 15.04.2021
Христо Иванов: Народът иска правосъдие, иска правова държава. Ние ще осигурим това
Христо Иванов

Народът иска правосъдие, иска правова държава, иска страх от закона за всички, не само за някои. Ние ще осигурим това. Измененията в Изборния кодекс ще гарантират възможността на българите в чужбина да участват в изборите чрез въвеждане на видеонаблюдение, премахване на ограниченията за гласуване. Проектът ни предвижда и увеличаване на прилагането на машинното гласуване.


Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

 

Ако парламентът произведе необходимите действия, може да намерим съгласие. Ще търсим дълбоко разграждане на скритите механизми на тази власт. Затова искаме лустрация и конституционни промени, за да може България да си отдъхне от корупцията, подчерта Иванов.

 

Победата на ГЕРБ е пирова. Те повече не могат да излъчат управление, защото са абсолютно токсични. Днес в парламента се видя, че дори и неформалните им партньори от ДПС не искат да се докоснат до тях. Иначе гласуването на народните представители в парламента е по съвест, отказвам да вярвам, че ще се гласува по нареждане на партийни лидери. За някакви неща могат да гласуват най-неочаквани мнозинства, стига да е по съвест, коментира съпредседателят на "Демократична България".

 

Не подкрепям въвеждането на мажоритарен вот в два тура. Смятам, че това по-скоро ще задълбочи проблемите на българите, а няма да ги разреши. Искам да благодаря на "Има такъв народ", че не поставят този въпрос на първа линия, за да не го превръщат в разделителна линия. Партийната субсидия от един лев е нещо, по което също ще спорим. Ако политическата дейност не се извършва с обществени средства, въпросът е кой плаща за това, каза още Христо Иванов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама