ГЛАСЪТ


Писмо до: Урсула фон дер Лайен, Джо Байдън, Владимир Путин и Ангела Меркел от една песъчинка

76 63811 16.04.2021
Писмо до: Урсула фон дер Лайен, Джо Байдън, Владимир Путин и Ангела Меркел от една песъчинка

Уважаеми големи политически клечки, в ръцете на които е съдбата и бъдещето на света. Реших да ви драсна няколко реда, с които да споделя нещо много важно за мен и други българи, пък вашите секретари ще преценят дали да ви занимават с писанието или да го сложат в някоя папка.


От години г-н Бойко Борисов, до вчера премиер на България се хвали и цитира Ваши поздравления до него. Гордееше се, че го подкрепяте безрезервно. И наистина го подкрепяхте и му помагахте да е на власт. Независимо, че вашите служби и дипломатически мисии Ви информираха редовно за ролята на Борисов в мафиотизирането на властта. В резултат на това мафиотизиране България се оказа на дъното по качество на живот, здравеопаване, продължителност на живот, върховенство на закона, свобода на медиите, инвестиции. И първа по корупция, смъртност, неграмотност, катастрофи… Омръзна ми да обсъждам тези мрачни истини с други български песъчинки, да виждам и усещам на гърба си натиска и репресиите от страна на държавни институции и прокуратурата. Това се случва със санкция на г-н Борисов.




Запознати сте и с това.

 

В България се проведоха избори на 4 април 2021 г. Администрацията и кръговете в и край властта осигуриха пирова победа на г-н Борисов и неговата „дясна“ партия, пренаселена с бивши комунисти, какъвто е и самият той. Това също го знаете. Преди и по време на изборите някои от Вас и Ваши колеги пожелаха успех, а след това поздравиха г-н Борисов за първото място, макар, че бе загубил около 500 000 гласа. За кое го поздравихте, дами и господа? За това, че ще продължим да бъдем най-бедната страна и народ в Европа? Или за това, че може да продължи мафиотизирането на държавата? Това ли пожелавате? Такава ли виждате България? Такава ли ви е нужна най-старата европейска държава?

 

Моля Ви да обърнете внимание на докладите, които ви изпращат вашите разузнавания, анализатори и дипломати. И да поздравите този път българските граждани, които гласуваха за промяна промяна, а г-н Борисов и партията му да отстъпят. Може да сме песъчинки, но имаме мечти. Една от тях е да бъдем нормална държава с демократични правила, в която се спазват законите. Искаме да сме реална част от цивилизования свят, а не само на книга. Много ли е? Не съдете за българите от това, което представлява г-н Борисов и неговата управленска клика.

 

Г-жо фон дер Лайен, Вие се почувствахте унизена от нарушаването на правилата по време на срещата Ви с турския президент Ердоган. И с право. Представете си как се чувстват милиони българи, унижавани и пренебрегвани всеки ден, години наред.

Вие, големите в този свят, обсъждате и решавате глобални неща. Част от това сме всички ние, всеки от нас.




Затова реших да ви пиша. Не съм нещастна и безсилна песъчинка, и други българи не са. Имаме гордост, имаме и храбростта да се изправяме срещу „вашия човек“ и властта му. Обръщам се към Вас, за да Ви подсетя, че дължите на българите уважение. На тях, не на докопали се до властта субекти.

 

Огнян Стефанов


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама